Digitale nalatenschap

» Posted by on Jan 25, 2011 in Alle berichten, Het Nieuwe Werken, Social Media, Trends | 0 comments

Digitale nalatenschap

E

en lastig onderwerp

De dood is voor veel mensen een onderwerp waar zij liever niet aan denken of over praten. Laat staan dat ze met plezier aan de slag gaan met het vastleggen van zaken die na hun dood geregeld moeten worden. Dat begrijpt Ziggur maar al te goed. Zij weten ook dat het heel erg fijn is wanneer mensen die overleden zijn wel hebben nagedacht over wat er moet gebeuren na hun dood. Daarom hebben ze hun schroom overwonnen en zijn aan de slag gegaan om Ziggur te ontwikkelen.

Nieuwe dimensies door internet
Internet heeft nieuwe dimensies toegevoegd aan het leven die tot voor kort ongekend waren. We communiceren overal en altijd met onze geliefden, vrienden, familie of volmaakt onbekenden. We delen foto’s, filmpjes, muziek, meningen en verhalen. We winkelen, spelen spelletjes, regelen onze financiën of voeren verhitte discussies.

Sporen op het web
Zo laten we onze sporen na op het web, en bouwen we haast ongemerkt – en soms ook onbedoeld – aan een digitale nalatenschap. Een erfenis die schuilgaat achter een veelvoud aan login namen en wachtwoorden, maar ook (nieuwe) vormen van bezit zoals credits op gamesites, tegoeden of waardebonnen voor winkelsites.

Wat gebeurt er met je advertenties op Marktplaats als jij er niet meer bent? Hoe voorkom je dat je vrienden via Hyves wordt meegedeeld dat je ‘over drie dagen’ weer een jaartje ouder wordt? Of dat zakelijke relaties getipt worden contact met je te leggen via LinkedIn? Wat moet er gebeuren met het geld dat op je Paypal rekening staat? Of die hartenkreet op een datingsite waar je de liefde van je leven vriendelijk verzoekt zich nu eindelijk eens bij je te melden?

Online profielen verwijderen is lastig
Bij leven is het soms al lastig om je volledig van bepaalde internetaccounts te ontdoen. Als jij er op een dag niet meer bent, is het voor je nabestaanden nagenoeg ondoenlijk. Zij hebben vaak geen idee bij welke sites je profielen en lidmaatschappen onderhoudt, laat staan welke nicknames en wachtwoorden je gebruikt om in te loggen. Daarom is Ziggur ontwikkeld: Ziggur biedt een goede en veilige oplossing voor dit probleem.

Met Ziggur kun je zelf bepalen wat er met je online profielen en bezittingen moet gebeuren na je overlijden, en kun je deze wensen door Ziggur laten uitvoeren. Met Ziggur heb je keuzevrijheid én kun je je nabestaanden ontzorgen. Eenvoudig, veilig en zeker. Je regelt het allemaal met één Ziggur account.

Klik hier voor de website van Ziggur.