Handige tools

» Posted by on Dec 5, 2010 in Alle berichten, Producten, Social Media, Trends | 0 comments

Handige tools

Regelmatig bekijk ik nieuwe tools om te kijken of deze mij kunnen helpen bij het verhogen van mijn productiviteit of kunnen helpen nog sneller nieuwe informatie tot me te nemen. Deze week ben ik een aantal tools tegen gekomen die ik zo leuk vind dat ik ze graag met jullie deel.

RockMelt Social Media Browser

De eerste tool die ik deze week in gebruik heb genomen is de RockMelt Social Media Browser. Deze Browser integreert mijn Social Media community’s met een browser.

Hierdoor wordt het makkelijker gemaakt om samen te werken en informatie te delen, wat mij weer veel tijd scheelt. Het kunnen chatten vanuit je browser zonder te moeten switchen naar een andere applicatie is heel handig. De enige integratie die ik nog mis is de integratie met Microsofts Lync Communicator, maar dat zal komen omdat RockMelt een extensie is op de Google Chrome browser.

Klik hier voor de site.

Ortso online vertalen

Ortso is een oplossing die ervoor zorgt dat je berichten die je tikt in je instant messaging tools online vertaalt naar de voorkeurstaal van diegene waarmee je chat. Dit betekent dat hiermee de communicatie met mensen uit landen waarvan je de taal niet spreekt nu een stuk eenvoudiger verloopt. Uiteraard zijn er nog wel kleine zinsopbouw foutjes, maar de persoon aan de andere kant begrijpt je wel. De persoon aan de andere kant kan in zijn/haar eigen taal terug tikken, zonder na te denken in welke taal jij chat. Je kan per messenger en per persoon een voorkeurstaal instellen. De wereld wordt steeds kleiner.

Klik hier voor de site.

8Pen

De 8pen is een ander soort toetsenbord, speciaal ontwikkeld voor de smartphone. De snelheid waarmee je nu berichten maakt op je smartphone gaat stukken sneller. Vooral ook de microfoon optie is handig, je kan dan gewoon tekst inspreken en zorgt de 8pen ervoor dat de zin wordt getypt. Dit is niet nieuw, maar werkt wel snel. Maar ook zinnen maken gaat stukken sneller, zelfs sneller dan met de Swype van Samsung. Omdat het een nieuwe manier is, is het wel even wennen, maar eenmaal onder de knie zul je zien dat je niet meer terug wilt naar je virtuele toetsenbord.

Klik hier voor de site.

Qwiki

Qwiki is een nieuwe searchsite, waarbij je op een andere manier voorzien wordt van informatie. De statische manier van Wikipedia is vertaald naar een meer interactieve manier van presenteren. Het is nog wel in een alpha stadium dus nog niet extreem veel informatie wordt gepresenteerd. Maar ondanks dat is het wel een prettige manier van het presenteren van informatie.

Klik hier voor de site.