Het Nieuwe Studeren door Augmented Reality en Social Media

» Posted by on Oct 29, 2010 in Alle berichten, Augmented Reality, Trends | 0 comments

Het Nieuwe Studeren door Augmented Reality en Social Media

Al lange tijd bestaat er de term “Het Nieuwe Werken” (HNW), maar focussed zich vooral op “de werkenden” onder ons. Voor veel werkenden geldt dat zij eerst hebben gestudeerd. Ook deze wereld zet innovatie in om de wereld van studeren zo te faciliteren dat prive en studie verder integreren en de studie aantrekkelijker wordt en een hogere kwaliteit haalt. Deze integratie kunnen we ook wel “Het Nieuwe Studeren” noemen.

Innovatie als Augmented Reality maar ook ontwikkelingen op het gebied van Social Media beginnen steeds meer de wereld van opleiders binnen te dringen. De opleidingsinstituten doen dit om aantrekkelijker te zijn voor de student, zodat zij zelf kunnen bepalen waar en wanneer zij studie materiaal tot zich willen nemen. Hiermee komt dan ook het “Any Time, Any Place and Any Device” gedachte tot leven bij de student.

Tevens zorgt het opleidingsinsituut hiermee dat de content die men levert aan de student up-to-date is en beter aansluit met het bedrijfsleven. Traditionele boeken worden deels vervangen door teksten van specialisten op hun blog, videomateriaal op YouTube, discussieforums op Social Media community’s of verwisselbare content met Augmented Reality boeken. Het voordeel van deze boeken is dat als de details wijzigen maar het concept of gedachte niet, dat men de inhoudelijke content eenvoudig kan wijzigen, zonder dat er een nieuw boek uitgebracht hoeft te worden.

youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fWSSdUQF3J0

De Londense School of Business and Finance heeft zelfs een lesprogramma ontwikkeld in de vorm van een Facebook-applicatie. Een Master of Business Administration (MBA) is daardoor volledig online te volgen.

youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0qX80isox4Q

Op weg naar “Het Nieuwe Studeren”.