Hoe blijf je snel, eenvoudig en leuk op de hoogte van jouw netwerken?

» Posted by on Jan 30, 2011 in Alle berichten, Het Nieuwe Werken, Social Media, Trends | 0 comments

Hoe blijf je snel, eenvoudig en leuk op de hoogte van jouw netwerken?

Het is harstikke leuk en handig die sociale netwerken, maar om het allemaal bij te houden kan veel tijd in beslag nemen.

Dat sociale netwerken niet meer weg te denken zijn blijkt wel uit de groei en het gebruik van deze netwerken. Steeds meer mensen bevinden zich op een dergelijk netwerk en koppelen zich met anderen. Via deze netwerken kun je eenvoudig updates versturen of op eenvoudige manieren met elkaar communiceren.

Maar als je op veel netwerken actief bent dan zou het bijhouden van alle informatie in deze netwerken wel een dagtaak kunnen gaan worden. En al die verschillende communicatieprogramma’s maken het er ook niet eenvoudiger op. Daarom kun je tegenwoordig bij elk netwerk of programma wel integreren met de andere netwerken of contactpersonen van de communicatiemiddelen, zodat je nog maar 1 omgeving hoeft bij te houden.

Wie dit al eens heeft geprobeerd merkt al snel dat de integratie niet eenvoudig is en dat je daardoor nog steeds niet vanuit 1 omgeving snel en eenvoudig bij de informatie kunt komen of personen kunt contacten.

Vanuit dit vertrekpunt probeer ik voor mezelf te zorgen dat ik in zo min mogelijk tijd ALLE informatie naar me toe krijg en dat ik eenvoudig anderen kan bereiken via de communicatie middelen die er zijn, zonder al te veel programma’s open hebben te staan.

Sinds ik Rockmelt (Browser) gebruik in combinatie met Yoono heb ik al mijn zakelijke en persoonlijke netwerken in 1 opslag inzichtelijk en kan ik vanuit deze interface (1 interface dus) iedereen benaderen. Hierdoor bespaar ik veel tijd met het bijhouden van de updates of het even snel met iemand contacten, of het nu gaat om LinkedIn, Twitter, MSN, Google Talk, Google Mail, Facebook, Yahoo Messenger, RSS Feeds, blogs van bekenden, etc. De enige communicatietools die voor mij hier nog niet in ondersteund worden zijn Skype en Microsoft Lync. Hiervoor heb ik dus nog de eigen applicaties open staan.