Je pasfoto niet meer bij de fotograaf op de hoek

» Posted by on Mar 1, 2011 in Alle berichten, SmartPhones, Technologie | 0 comments

Je pasfoto niet meer bij de fotograaf op de hoek

Dat door de komst van het internet veel bedrijven hun business model veranderen is al langere tijd bekend. Door je business via het internet te laten verlopen heb je langere openingstijden (24 uur per dag), een groter bereik (niet meer gekoppeld aan een fysieke locatie) en heb je veelal minder personeel nodig omdat veel processen weg geautomatiseerd zijn, of door dit model eenvoudigweg niet meer noodzakelijk zijn.

Regelmatig denk ik mee met ondernemers over mogelijkheden voor een ander business model door nieuwe technologie in te zetten of ben ik gewoon op zoek naar nieuwe mogelijkheden op het internet. Zo was ik vandaag in gesprek met een collega over het maken van pasfoto’s en vroeg ik me af waarom we dit eigenlijk nog niet via onze hoogwaardige webcams zelf kunnen doen. Een website creëren waarbij de gebruiker zelf via zijn webcam een pasfoto maakt, wat kan daar nu moeilijk aan zijn. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een webcam, digitale fotocamera of een SmartPhone met een camera functie en een appie om deze te bewerken.

Natuurlijk zijn er eisen waaraan een pasfoto moet voldoen, zoals een egale achtergrond van een bepaalde kleur. Door bijvoorbeeld een wit laken (wie heeft dit nu niet) kan je dit als consument redelijk makkelijk zelf doen, en zou je met software via de website de fine-tuning moeten kunnen doen.

Al discussiërend kwamen tot de conclusie: dit moet er komen, als het er nog niet is! Het eerste wat ik gedaan heb is kijken of er al iemand is geweest die dit idee al heeft omgezet tot een website. En na het invullen van de zoekterm “online pasfoto maken” kwam ik uit bij de site www.pasfoto.nu.

Precies de site zoals ik die voor ogen had….

Na het bekijken van de website kan ik maar 1 ding concluderen: Heldere website, eenvoudig te gebruiken en tegen een juiste prijs. Dit voldoet aan de behoefte van de gebruiker en een hele goede vervanging voor het traditionele model waarbij een fotograaf een dure camera moet aanschaffen, vierkante meters nodig heeft voor de opstelling, duur personeel nodig heeft voor de bediening van de apparatuur en dure print/ontwikkel apparatuur nodig heeft.

De eigenaar van de website heeft goed nagedacht over wat zijn klant wil:

-          Altijd beschikbaar (pasfoto’s maken wanneer het jouw uitkomt)

-          Eenvoudige zelfbediening (self-service)

-          En hele lage kosten (€ 0.99, als je de foto’s per e-mail laat opsturen)

Als ik weer pasfoto’s nodig heb zal ik ze zelf maken via www.pasfoto.nu