Smart Mirrors

» Posted by on Oct 14, 2010 in Alle berichten, Augmented Reality, Producten | 0 comments

Dat er steeds meer “connected devices” op de markt komen is al lange tijd aan de gang. Het Hong Kongse bedrijf Cybertecture komt nu met een spiegel die gekoppeld zit aan het internet en zo onstaat een Smart Mirror.

De spiegel kent vele mogelijkheden, zoals het downloaden van applicaties vanaf een market waarna jezelf kan bepalen waar je deze applicatie op je spiegel wilt tonen, maar ook het connecten van extra devices, zoals een weegschaal, behoort tot de mogelijkheden.

Cybertecture heeft nagedacht over “vieze” vingers op de spiegel en levert er een afstandbediening bij.

Nu wordt tandenpoetsen een moment om ook het nieuws, de weersverwachting of verkeersinformatie door te nemen, zodat voordat je je huis verlaat al op de hoogte bent van de info waar jij van op de hoogte wilt zijn.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TP64GolT-UU]

Naast Cybertecture heeft ook XiuSolutions een Smart Mirror System ontwikkeld die helpt bij het verbeteren van je tandenpoetsen. De spiegel analyseert je poetsgedrag en geeft advies ter verbetering.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Cvoy4deM-VQ]

Maar ook MIT heeft een spiegel ontwikkeld die op basis van je gezicht je hartslag kan aflezen. Nu kan het wachten bij de huisarts ineens nuttige tijd worden. Tijdens het wachten bij de huisarts op de weegschaal staan en in de spiegel kijken voor het resultaat, en nog voor je de kamer van de huisarts inloopt heeft hij al jouw hartslag en gewicht op zijn scherm.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pjUS-e_SeLk]

Nu alleen opletten dat de camera in de spiegel niet de beelden op internet zet als je net uit je bed bent gestapt.

Het zal niet meer lang duren voordat we een interactieve wekker hebben, die op basis van jouw agenda, weerswachting en verkeersinformatie zelf bepaalt hoe laat hij jou moet wekken. De volledige “connected world” komt steeds dichterbij.